GYIK

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az iBázis kizárólagos értékesítésében lévő életjáradékos ingatlanok és a hozzá tartozó innovatív szolgáltatás jobb megértése és átláthatósága érdekében összegyűjtöttük a legtöbbet feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat is. Bízunk benne, hogy ezzel is hathatós segítséget nyújtunk mindenkinek és ezzel lerövidül az az idő, amit a lehetőség igénybevétele előtt az ügyfélnek várakozással kell eltöltenie.

 

Milyen értékű ingatlanokra vonatkozik a szolgáltatás?

Budapesten minimum 16-20 millió Ft, vidéken pedig minimum  15-20 millió Ft forgalmi értékű ingatlanokra lehet szerződni.

 

Hány ingatlant igényelhetek ezekkel a kedvező feltételekkel?

A természetes személyek esetében érvényes, hogy egyszerre maximum 3 db vagy 200 millió Ft összértékre vonatkozóan vehető igénybe a szolgáltatás.

 

Mekkora önrészre van szükség, hogy élhessek a lehetőséggel és 100%-ban enyém legyen az ingatlan?

A lakás vagy ház értékbecsléssel megalapított piaci értékének 0 - 50%-ig terjedő összeggel kell rendelkezni.

 

Mikor vehető birtokba az adott ingatlan?

A legtöbb esetben az idős személy elhunytát követően, ugyanakkor előfordul, hogy a jogosult kiköltözik, pl. otthonba megy, az ilyen ügyleteknél a kiköltözés időpontjában azonnal beköltözhet, vagy hasznosíthatja az adott lakást vagy házat.

 

Van-e egyéb feltétele annak, hogy igénybe tudjam venni a szolgáltatást?

Igen, a megbízási szerződés mindkét fél általi elfogadása, továbbá erkölcsi bizonyítványt, pénzmosás elleni dokumentumot, illetve fedezetigazolást is bekérhetünk a jogügylet sikeres lebonyolíthatóságának ellenőrzése céljából.

 

Mi garantálja, hogy kedvezőbb áron jutok az ingatlanhoz?

A szerződésben rögzítésre kerülő feltételek biztosítják, hogy a forgalmi érték jelentős részét a hagyományos adásvételhez képest itt nem kell kifizetni.

 

Mennyi időn belül kerülhet tulajdonomba az ingatlan?

Az életjáradéki szerződés megkötésével, valamint a 0- 50 %-ig terjedő egyösszegű vételárrész megfizetésével egyidejűleg.

 

Milyen költségekkel jár a szolgáltatás igénybevétele?

Önnek csupán az igényelni kívánt lakás vagy ház forgalmi értékének 2%-ával megegyező összegű szerződéskötési díjat kell megfizetnie.

 

Mik kerülnek bejegyzésre az ingatlan tulajdoni lapjára?

Csak életjáradéki jog és használati jog (NEM haszonélvezeti jog!), tehát az ingatlan elidegenítési és terhelési tilalom NÉLKÜL lesz az Öné, ezzel is biztosítjuk a tulajdonosi jogok 100%-ának gyakorlását.

 

Meddig kell a rendszeres díjat fizetnem?

A járadékos elhunytáig,  de kiköltözés esetén az ingatlan azonnal hasznosítható, költözhető.

 

Hogyan kerül megállapításra a havonta fizetendő díj?

A rendszeres járadéki összeg az értékbecslés és egy speciális képlet alapján kerül kiszámolásra.

 

Változhat-e a havonta fizetendő összeg?

A havi díj mértéke a szerződésben fixálva lesz, így az nem változik, nem emelkedik.

 

Mi történik, ha nem tudom fizetni a rendszeres díjat?

Ebben az esetben Önnek lehetősége lesz arra, hogy átadja a szerződést a kötelezettséget és ezzel együtt az ingatlant is másnak. Így amellett, hogy mentesül a havi díjak további fizetésétől, az új belépőtől egyben megkapja az addig kifizetett összegeket. Természetesen a jövőben korlátozás nélkül újra jelentkezhet a szolgáltatásunk igénybevételére.

 

Túl szép, hogy igaz legyen! Mi a trükk?

Sikerünk záloga a több mint 20 éves szakmai tapasztalat és kapcsolatrendszer mellett, az egyedi, innovatív konstrukció, amin keresztül meg tudjuk teremteni az alkalmat, valamint az eszközt a garantált és kiemelkedő profit realizálására.

Társaságunk szolgáltatása a magánszemélyek közötti szerződéskötés támogatása és közvetítése. Saját állományt nem gyűjtünk, pénzügyi szolgáltatást illetve terméket nem értékesítünk. A weboldalakon megjelenő valamennyi információ, adat feltétel, meghatározás vagy leírás kizárólag tájékoztatásul szolgál, azok nem minősülnek ajánlatnak, felhasználásuk a felhasználó saját felelősségére történik.

A Közösségi iBázis Kft. coworking irodát is üzemeltet, amelynek jelenleg minden helye foglalt.