GYIK

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az iBázis kizárólagos kínálatában lévő ingatlanok és a hozzá tartozó innovatív szolgáltatás jobb megértése és átláthatósága érdekében összegyűjtöttük a legtöbbet feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat is. Bízunk benne, hogy ezzel is hathatós segítséget tudunk nyújtunk érdeklődőinknek. 

 

Milyen értékű ingatlanokra vonatkozik a szolgáltatás?

Budapesten és vidéken egyaránt, minimum  15 millió Ft forgalmi értékű ingatlanokra lehet szerződni de kínálatunkban egyaránt szerepelnek kisebb és nagyobb tőkebefektetést igénylő ingatlanok.

 

Hány ingatlant igényelhetek ezekkel a kedvező feltételekkel?

A természetes személyek esetében érvényes, hogy egyszerre maximum 3 db vagy 200 millió Ft összértékre vonatkozóan vehető igénybe a szolgáltatás.

 

Mekkora önrészre van szükség, hogy élhessek a lehetőséggel és 100%-ban enyém legyen az ingatlan?

A lakás vagy ház értékbecsléssel megállapított piaci értékének 0 - 50%-ig terjedő összeggel kell rendelkezni.

 

Mikor vehető birtokba az adott ingatlan?

A legtöbb esetben az idős személy elhunytát követően, ugyanakkor előfordul, hogy a jogosult kiköltözik, pl. otthonba megy, az ilyen ügyleteknél a kiköltözés időpontjában azonnal beköltözhet, vagy hasznosíthatja az adott lakást vagy házat.

 

Van-e egyéb feltétele annak, hogy igénybe tudjam venni a szolgáltatást?

Igen, a megbízási szerződés mindkét fél általi elfogadása, továbbá erkölcsi bizonyítványt, pénzmosás elleni dokumentumot, illetve fedezetigazolást is bekérhetünk a jogügylet sikeres lebonyolíthatóságának ellenőrzése céljából.

 

Mi garantálja, hogy kedvezőbb áron jutok az ingatlanhoz?

A szerződésben rögzítésre kerülő feltételek biztosítják, hogy a forgalmi érték jelentős részét a hagyományos adásvételhez képest itt nem kell kifizetni.

 

Mennyi időn belül kerülhet tulajdonomba az ingatlan?

A szerződés megkötésével, valamint a 0- 50 %-ig terjedő egyösszegű vételárrész megfizetésével egyidejűleg.

 

Milyen költségekkel jár a szolgáltatás igénybevétele?

Önnek csupán a megvásárolni kívánt lakás vagy ház forgalmi értéke szerint megállapított szerződéskötési díjat kell megfizetnie.

 

Mik kerülnek bejegyzésre az ingatlan tulajdoni lapjára?

Az Ön tulajdonjoga bejegyzésével egyidejűleg az idős személy életjáradéki joga és konstrukciótól függően használati vagy haszonélvezeti joga kerül bejegyzésre a földhivatalnál. 

 

Meddig kell a rendszeres díjat fizetnem?

A járadékos elhunytáig,  de kiköltözés esetén az ingatlan azonnal hasznosítható, költözhető.

Amennyiben az egyösszegű kivásárlási konstrukciót választja, akkor természetesen a havi életjáradéki díjjal nem kell számolnia.

 

Hogyan kerül megállapításra a havonta fizetendő díj?

A rendszeres járadéki összeg az értékbecslés és egy speciális képlet alapján kerül kiszámolásra.

 

Változhat-e a havonta fizetendő összeg?

A havi díj mértéke a szerződésben fixálva lesz, így az nem változik, nem emelkedik.

 

Mi történik, ha nem tudom fizetni a rendszeres díjat?

Ebben az esetben Önnek lehetősége lesz arra, hogy átadja a szerződést a kötelezettséget és ezzel együtt az ingatlant is másnak. Így amellett, hogy mentesül a havi díjak további fizetésétől, az új belépőtől egyben megkapja az addig kifizetett összegeket. Természetesen a jövőben korlátozás nélkül újra jelentkezhet a szolgáltatásunk igénybevételére.

 

Túl szép, hogy igaz legyen! Mi a trükk?

Sikerünk záloga a több mint 20 éves szakmai tapasztalat és kapcsolatrendszer mellett, az egyedi, innovatív konstrukció, amin keresztül meg tudjuk teremteni az alkalmat, valamint az eszközt a garantált és kiemelkedő profit realizálására.