top of page

SOKAN MÁR SZABADULNAK AZ INGATLANJAIKTÓL – Akkor itt a vége a sikersztorinak?

Ismét nagyobb arányban jelennek meg a befektetők az ingatlanpiacon, ám most nem a vevői, hanem az eladói oldalon. Ez jól mutatja, hogy a hagyományos ingatlanbefektetési metódus leáldozóban van, hiszen azzal hosszú távon (12-15) évre lekötjük a rendelkezésünkre álló tőke 100%-át. Bizonytalan a megtérülési idő, magas a bérlői oldal fizetőképességével szembeni kitettség, jelentős összeget és időt emészt fel az üzemeltetés.Ezek megtapasztalása sokak számár idézi elő, a nagy remények után, fájdalmas kijózanodás időszakát, amit az egyik legnagyobb ingatlanközvetítő hálózat legfrissebb felmérése is alátámaszt.


Eszerint az eladási oldalon drasztikus átrendeződést láthatunk: míg 2018. novemberben az értékesítések mindössze 3%-a volt egy korábbi befektetés értékesítése, idén novemberben már 13%-ot tett ki ugyanez. Érdekes módon nem csak az MNB szerint túlárazott Budapesten, hanem vidéken is hasonló trendet láthatunk, itt 5%-ról 9%-ra nőtt a befektetési célú ingatlanok részesedése az összes eladásból.


Ami persze még koránt sem jelent megoldást vagy a történet végét a befektetők számára, hiszen az így felszabaduló tőkét valahol el kellene helyezni. De hol? Azok, akik eddig ingatlanbefektetésben látták a megoldást, azok nehezen térnek át egy másik instrumentumra. Hiszen nekik az államkötvény hozama alacsony, a befektetési alapok és a befektetéshez kötött biztosítások pedig koránt sem tartoznak a materiális javak közé, a bankbetétek 0% „kamatáról” már nem is szólva.


Számukra is optimális megoldást jelenthet az iBázis ajánlata, ahol a befektetők átlag 8 év alatt tőkéjüket megduplázzák.


Ajánlatkérés és részletek: +36 30 625 6183 / www.ibazis.com

131 views
bottom of page